Positief sportklimaat

Als club zetten we ons in voor een positief sportklimaat, waar een ieder met plezier komt spelen of komt aanmoedigen. Je gaat respectvol om met je team en clubgenoten, de tegenstander, scheidsrechters en andere mensen op de club. Dit geldt zowel voor spelers als voor ouders van spelers. 


Vrijwilligers.


De club valt of staat met de inzet van de vele vrijwilligers. Bij HC Barendrecht zijn vele vrijwilligers actief. Daar zijn we blij mee, en zuinig op. Vrijwilligers zijn mensen die zich in hun vrije tijd inzetten om de gang van zaken bij HCB goed te laten verlopen. Dit kan zijn op het veld, maar ook in de organisatie. Een ieder doet wat hij kan en zijn uiterste best, daar zijn we van overtuigd. Het kan natuurlijk voorkomen dat iets niet naar tevredenheid verloopt. Ga dan in gesprek en zoek een oplossing, blijf opbouwend en positief en zoek samen een oplossing.


Positief coachen


Teams presteren beter onder begeleiding van een positieve coach! Het benoemen van positieve kanten van team, spel en speler vergroot het spelplezier en geeft de speler en het team vertrouwen. Sportplezier voorop. En de prestatie? In de sport draait het om winnen en verliezen en winnen is leuker. De vraag is alleen wat de meest effectieve manier om tot winst te komen. Teveel nadruk op het resultaat is funest voor het spelplezier en het vertrouwen van de speler, zowel bij kinderen als bij volwassenen.


Langs de lijn


Publiek is van harte welkom bij HC Barendrecht. Het is leuk voor de teams om aangemoedigd te worden. Maar hou het gezellig. Laat op en aanmerkingen op spelers en scheidsrechter achterwegen, daar doe je namelijk niemand iets goeds mee en het heeft een negatieve invloed op de sfeer.  We prijzen ons rijk dat alle HCB teams een eigen coach hebben, die weten wat ze doen en hebben met het team afspraken gemaakt.  Meecoachen is niet prettig en voor de spelers zeer verwarrend, maar aanmoedigen dat kan altijd. En klap ook eens voor die mooie actie van de tegenstander.


Gastvrij


De tegenstanders zijn te gast bij onze club. Zij worden gastvrij ontvangen en na de wedstrijd drink je met elkaar wat. Voor jongste jeugd en junioren teams is er, na de wedstrijd, gratis limonade af te halen bij de bar.