blaashal_doejemeeEen eigen blaashal is voor HCB een grote wens. Zaalhockey is erg leuk, voorheen deden alle HCB teams mee aan de zaalcompetitie. Voor de trainingen huurde de vereniging verschillende zalen af, noodgedwongen vaak buiten Barendrecht, op minder populaire tijden. Een eigen blaashal op het HCB complex, zou betekenen zaaltraining en zaalcompetitie op eigen complex. 

 Binnen de club leven deze plannen al langer. Offertes zijn opgevraagd, begrotingen gemaakt en de benodigde vergunningen inmiddels rond. Op dinsdag 2 juni stemde de algemene ledenvergadering unaniem voor aanschaf van een blaashal bij HCB. 

Waarom is een blaashal bij HC Barendrecht een goed idee? 

Alle junioren en seniorenteams kunnen een uur trainen op een heel veld. De jongste jeugd op een half veld. Nu trainen veel juniorenteams op een half veld, en de jongste jeugd op 1/3 veld. Competitiewedstrijden worden dan ook bij HCB georganiseerd. Zo rijden we veel minder kilometers voor trainingen en wedstrijden. Dat is niet alleen fijn voor u, maar ook voor het milieu. 

Financiering.

 Om dat voor elkaar te krijgen is financiering nodig. Natuurlijk hebben we met de banken gesproken, maar met een obligatielening is het voor HCB juist heel voordelig. En dan doen we het samen. Samen met u, de vereniging en de bank. Het is voordelig omdat de vereniging in een gunstig fiscaal regime valt, waardoor bij periodieke giften een aftrek geldt voor de gever, maar geen belasting wordt geheven bij HCB. Deze constructie is al bij vele verenigingen toegepast en getoetst door juristen en de belastingdienst. 

Het werkt als volgt: 

De Clubliefde Obligatie heeft een looptijd van 10 jaar en u leent HCB €1.000. De rente is 7,5% per jaar. U schenkt jaarlijks €75 aan HCB. 

Wat kom er naar u terug: na 10 jaar heeft u ontvangen: €1.000 aflossing, €457 rente en €291 fiscaal voordeel. En u heeft €748 euro teruggekregen die u ook heeft geschonken. De club is hiermee enorm geholpen. Per obligatie scheelt dit de club t.o.v. bankfinanciering (2,5%) maar liefst 435 euro 

Kijk voor meer informatie en inschrijving op https://mijn.obligatieplan.nl/hcbarendrecht