Arbitrage

Scheidsrechters zijn voor HC Barendrecht en de hockeysport belangrijk. Elke wedstrijd die gespeeld wordt, hoort namelijk gefloten te worden door twee scheidsrechters die zich onafhankelijk kunnen opstellen en kennis hebben van de spelregels.


Beleidsplan


Om ervoor te zorgen dat alle wedstrijden op HC Barendrecht goed worden gefloten, werken we met een arbitragebeleidsplan waarin de belangrijkste afspraken en ambities zijn vastgelegd. Van zowel ouders van jeugdspelers, als van de senioren wordt verwacht dat zij zich actief opstellen als vrijwilliger binnen de club. Een manier om dat te doen, is het fluiten van wedstrijden.


Als ouder/familielid van een hockeyend lid kunt u uw scheidsrechterskaart halen. Zodra u de kaart heeft gehaald, bent u inplanbaar voor wedstrijden. In overleg met u kunnen we u inplannen voor de wedstrijden van uw zoon/dochter in de zaal, op het veld (of beide) of ook bij andere teams. 


HC Barendrecht organiseert daarom voor alle leden vanaf de B-jeugd een scheidsrechters cursus, waarna de kaart kan worden behaald. Ook voor senioren die hun kaart in de jeugd niet hebben gehaald en voor ouders van jeugdleden, is er de mogelijkheid een cursus te volgen. Dit gaat via e-learning. Om uw kennis op peil te houden, zijn er opfriscursussen en voor de gevorderde scheidsrechters wordt jaarlijks een masterclass gegeven.


Geintresseerd in een carriere als scheidsrechter? Mail naar [email protected]. Je bijdrage wordt bijzonder gewaardeerd. Arbitrage met een plus.


Voor scheidsrechters die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van wedstrijden fluiten, heeft HCB een CS+ coördinator en leercoaches aangesteld die de praktijkbegeleiding en workshops voor hun rekening nemen. Elke scheidsrechter die hoger op wil wordt gekoppeld aan een leercoach. Wil je meer weten over deze opleidingsmogelijkheden, stuur dan een mail naar de Arbitragecommissie


Arbitragecommissie.


De arbitragecommissie is verantwoordelijk voor het indelen en opleiden van alle scheidsrechters. De commissie organiseert gedurende het hockeyseizoen een aantal cursussen. Vanaf de B-jeugd worden jeugdleden hiervoor opgeroepen.


Vragen over arbitrage mail naar: [email protected]