Club en Historie

Het is ruim 40 jaar geleden dat een klein groepje leden van de Barendrechtse tennisvereniging het idee opvatte om de hockeysport in de gemeente Barendrecht te introduceren. De hockeyclub werd opgericht als onderdeel van de plaatselijke tennisvereniging onder de naam Tennis en Hockeyvereniging Barendrecht (THVB). In seizoen 1976/1977 begon met 3 senioren teams, 2 jeugdteams, een grasveld en veel clubliefde het verhaal van HC Barendrecht. De vereniging werd opgericht door vrienden en gezinnen met kinderen, en dat kenmerkte de gezellige en familiaire sfeer op de vereniging.

De hele vereniging, zowel tennis als hockey, werd ondergebracht op sportpark Ziedewij. Daar was ruimte voor 1 en later voor 2 hockeyvelden. Voor lange tijd was dit de sportieve thuishaven van onze hockeyclub.

Met de groei van de gemeente en de populariteit van de hockeysport, groeide ook het ledenaantal van de hockeyclub. Met name de jeugdafdeling groeide snel. Het kostte de club steeds meer moeite om alle jeugdteams nog plaats te bieden op de 2 kunstgrasvelden. Ruimte voor uitbreiding was er niet op locatie Ziedewij en daarom wordt in 2007 uitgeweken naar een nieuwe locatie, sportcomplex De Doorbraak. Dit was tevens het moment dat tennis en hockey in Barendrecht na 30 jaar van elkaar scheiden en beiden als zelfstandige vereniging doorgaan.

Op de nieuwe locatie, gaat de groei van de club gestaag verder en inmiddels spelen ruim 1100 leden, wekelijks met veel inzet en enthousiasme bij HCB. Inmiddels beschikt de club over 4 watervelden en 2 kleinere velden voor trainingen en Jongste Jeugd wedstrijden.

HCB is op sportief gebied een ambitieuze club.  Zoals wij begonnen zijn, zo streven we het nog steeds na: een vereniging van vrienden, vriendinnen en gezinnen. Kortom, een familiaire en vertrouwde sfeer als basis voor de sportbeoefening.