Coronavirus en HCB

13-3-2020

27.03.2020

Bericht van het bestuur

De maatregelen die van toepassing zijn op HCB, lopen vooralsnog tot en met 6 april. Wij hopen ook dat de aankondiging per 31 maart voldoende houvast geeft aan de KNHB en daarmee HCB om nieuwe besluiten te kunnen nemen. 

Het bestuur vergadert iedere week via video conferencing om te bekijken wat de stand van zaken is, en hoe we daar als HCB het beste mee om kunnen gaan. De volgende vergadering hebben we gepland op 2 april in de avond, waarna we hopelijk 3 april met een nieuwe blik op de nabije toekomst kunnen komen. Als je vragen hebt - mail die naar [email protected] - dan komen we er snel op terug

24.03.2020

Bericht van de KNHB

De Nederlandse regering heeft op 23 maart de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus angescherpt. Voor de sport betekent dit dat er tot 1 juni geen congressen, (bij)scholingen, festivals, evenementen en toernooien mogen worden georganiseerd. Het verbod om sport- en fitnessclubs (sportaccommodaties en sportinrichtingen), waaronder zwembaden, sporthallen en sportvelden, open te stellen, staat nog tot en met 6 april.

NOC*NSF is met het ministerie van VWS in overleg wat een en ander praktisch betekent, bijvoorbeeld voor sporten in de buitenruimte en voor de competities. De KNHB blijft de richtlijnen van het RIVM volgen, net als de adviezen van het ministerie van VWS/NOC*NSF. 

18.03.2020

Complex HCB is gesloten voor iedereen. 

In navolging van de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus, hebben we het HCB complex voor iedereen gesloten tot en met 6 april. Toch zien we de afgelopen dagen jeugdleden die over het hek zijn geklommen en hockeyen op de velden. Dit is niet de bedoeling, we verzoeken iedereen de regels in acht te nemen en het complex van HCB niet te betreden.

13.03.2020

Bericht van de voorzitter. 

Beste hockeyers en ouders van hockeyers,

Gisteren heeft de KNHB aangegeven, gebaseerd op overheidsrichtlijnen, dat de competitie wordt stilgezet tot en met 6 april. Verder wordt gevraagd af te zien van trainingen en het clubhuis te sluiten. 

Dat beleid zullen we als HCB ook uitvoeren. Er zijn tot en met 6 april geen hockey-activiteiten in HCB verband, en het clubhuis is dicht. Het is niet toegestaan om op eigen initiatief trainingen te organiseren. 

Zoals velen met mij, keek ik erg uit naar de komende weekenden. Vorig weekend was het weer ouderwets gezellig langs de lijn en dat smaakte naar meer. Zondag zouden we de zaalkampioenen huldigen. Dat gaan we natuurlijk inhalen. 

De komende periode zullen we bekijken wat dit allemaal betekent, en wat we allemaal op welke manier gaan inhalen. Ik ben van 1 ding overtuigd: als we straks weer beginnen, dan is die gezellige sfeer er ook snel weer. 

Tot dat moment moeten we onze verantwoordelijkheid nemen, en afzien van onze geliefde sport en sociale activiteiten daaromheen. Dat is jammer, maar nodig. 

Hopelijk blijft u allemaal gezond en fris in de komende weken, en zien we elkaar snel daarna weer. 

Met sportieve hockeygroet,

Erik Beenen


Voorzitter HC Barendrecht
Welkom in je hockeythuis