FAQ

Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
 Bij wie moet ik zijn voor:  Aantal vragen: 1
 info voor coaches en teammanagers  Aantal vragen: 1
 Info voor ouders:   Aantal vragen: 1
 privacy beleid  Aantal vragen: 1

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]

info voor coaches en teammanagers
 
Hoe ga ik om met het digitale wedstrijdformulier?

De handleiding voor het digitale wedstrijdformulier is te vinden op de website via mijn HCB.

De stappen zijn in hoofdlijnen als volgt:

  • De coaches/begeleiders en scheidsrechters krijgen een mail+SMS met             inloggegevens.
  • Voor de wedstrijd zetten de coaches de namen van de spelers klaar.
  • De scheidsrechters krijgen een mail met de wedstrijdcode en vullen         beiden de uitslag, eventuele kaarten en opmerkingen in.
  • Tenslotte bevestigen de coaches de uitslag en kunnen nog opmerkingen toevoegen.
Het wedstrijdformulier moet op de dag van de wedstrijd afgehandeld worden.


Hoe leg ik oefenwedstrijden vast?

Coaches en trainers kunnen een oefenwedstrijd plannen Dit kan door een veld te reserveren bij de planningscommissie. Check voor je een tijd afspreekt met je tegenstander altijd eerst even bij wedstrijdplanning welke tijden beschikbaar zijn. Oefenwedstrijden worden zoveel mogelijk tegelijk gepland, voor 1 enkele wedstrijd kunnen wij het complex/horeca niet openen.

Bij oefenwedstrijden dient het team zelf voor scheidsrechters te zorgen. 

Bij uitwedstrijden wordt soms door de tegenstander gevraagd een scheidsrechter mee te nemen.

 

 


Afgelastingen en bijzondere gevallen.

Als een wedstrijd wordt afgelast door weersomstandigheden of andere calamiteit krijgt u bericht van het wedstrijdsecretariaat. Deze vult een afgelastingsformulier in en stuurt dit op naar de KNHB (gaat via Lisa). De wedstrijd wordt dan ingehaald op de door de bond vastgestelde reserve inhaaldagen.

Als de tegenstander niet op komt dagen moet de wedstrijd worden ingehaald op de reservedatum of eerder in goed overleg met de tegenstander via het wedstrijdsecretariaat. Voor degene die niet op komt dagen volgt een boete van de KNHB en ook 3 punten in mindering.

Wedstrijden mogen niet worden afgezegd als men te weinig spelers heeft, de coach is verantwoordelijk voor het doorgaan van de wedstrijden en hij/zij moet proberen speler/sters uit andere teams te halen.  Bij bijzondere omstandigheden die van te voren bekend zijn bv. het uitvallen van een half team door een (buitenlandse) schoolreis, neem tijdig contact op met het wedstrijdsecretariaat om bv te proberen de wedstrijd eerder te spelen.

Bij bijzondere omstandigheden die pas kort voor een wedstrijd bekend worden, bv plotseling overlijden van een ouder/speelster neem zsm direct contact op met de het wedstrijdsecretariaat. 

Het kan voorkomen dat er een jeugdwedstrijd op zondag gespeeld wordt. Dit is echter altijd in onderling overleg via de wedstrijdsecretariaten en beide teams afgesproken (een jeugdteam kan niet verplicht worden op zondag te spelen).


Hoe komt een speelschema tot stand?

De tijden van de wedstrijden worden allereerst bepaald door de beschikbare veldruimte.

Alle wedstrijden hebben een "eigen” veldtijd. Voor de 3- en 6-tallen is dat 1 uur. Voor de 8-tallen is dat 75 minuten en voor de elftallen is dat 90 mimnuten.

De start van de wedstrijden mag niet na 17.45 u gepland worden(regel hockeybond). De wedstrijden mogen aanvangen om 09.00 uur waarbij het   bezoekende team niet meer dan een half uur reistijd mag hebben. Bij veld te kort kan in overleg soms een wedstrijd voor 09.00 uur starten of uit gespeeld worden ipv thuis.

Zo ontstaat een planningsschema waar de scheidsrechterscommissie mee aan de slag gaat. Zij delen de wedstrijden in op basis van beschikbare scheidsrechters en andere criteria zoals: 

  • keepertekort binnen enkele categorieën
  • het liever niet tegelijk spelen van een wedstrijd uit dezelfde categorie.
  • een spelerstekort en/of begeleidingsprobleem van teams (structureel of door blessures)
  • eventuele verzoeken van andere clubs
  • het liever niet direct voor of direct na een gespeelde wedstrijd te moeten fluiten (dit is een hele moeilijke factor, die niet altijd gehaald wordt)
  • niet altijd dezelfde teams in de laatste speeltijdronde 

Er wordt getracht om een zo eerlijk mogelijke verdeling voor wat betreft vroeg/laat spelen voor de gehele Jeugd. Maar het is altijd weer een hele puzzel.

Uiterlijk moeten de tijden de maandag(voor het speelweekend) voor 18:00 bekend zijn. Na dit tijdstip mogen deze ook niet meer zonder toestemming van de tegenstander gewijzigd worden.