Zaalleiding; wat houdt dat in?

30-11-2022
In de zaal speel je in blokken van 3 teams, en ieder team speelt hierin twee wedstrijden. 

De KNHB wijst 1 van deze teams aan als zaalleiding. Wat houdt dat in?

- Het team wat zaalleiding heeft zorgt ervoor dat het veld klaar ligt voor de wedstrijd - balken en doelen. Niet in alle hallen ligt dit al klaar, dus zorg dat je op tijd bent. 

- Het team wat zaalleiding heeft houdt de stand bij op het scorebord en bewaakt de tijd.  

- Bij de junioren en jongste jeugd geldt; het team wat zaalleiding heeft zorgt bij alle 3 de wedstrijden voor scheidsrechters / jongste jeugd spelbegeleiders, en fluit dus ook de wedstrijd waaraan het eigen team niet deelneemt.  Het team wat zaalleiding heeft, zorgt er dus voor dat er 2 scheidsrechters/spelbegeleiders aanwezig zijn.

- Senioren teams nemen 1 scheidsrechter mee, en de tegenstander ook. 

- Na de laatste wedstrijd in de sporthal, zorgt het team met zaaldienst ervoor dat de balken weer worden opgeruimd.  In de HCB blaashal kunnen de balken blijven liggen. 

De stand en de tijd. 

De zaalleiding bedient het scorebord. De stand wordt bijgehouden, en ook de tijd. Bij zaalhockey loopt de tijd altijd door. De scheidsrechter kan de wedstrijd wel even stilleggen bijv voor het uitreiken van een kaart, of een blessure, maar de tijd loopt altijd door. 

Heb je vragen over het spelen in de zaal? Mail naar [email protected]

Op woensdag 7 december om 19.30 uur is er in het clubhuis een informatieavond waarin zaalspelregels, zaaldienst en andere zaken rondom het zaalhockeyseizoen worden toegelicht.  Je bent van harte welkom.