Coronamaatregelen in de zaal, informatie voor HCB teams en bezoekende teams

13-11-2021Basis richtlijnen -


- Bij klachten, passend bij het coronavirus, blijf je thuis. Ook al zijn het lichte klachten,  ook al ben je gevaccineerd

- Was je handen vaak.

- Hoest en nies in je elleboog.

- Houd je aan de 1,5 m regel


Clubhuis en horeca


Het clubhuis is open voor teams en begeleiding tot 17.00 uur. Op doordeweekse dagen is de horeca dicht, evenals de kleedkamers.  De toiletten zijn wel open. In de gang zijn EHBO spullen en blessure ijs te vinden. 

 

In het weekend is de horeca tot 17.00 uur open voor mensen die aanwezig mogen zijn op het complex. Dit zijn sporters, toegestane begeleiders, rijouders en noodzakelijk aanwezige functionarissen, vrijwilligers op het moment dat ze hun functie uitvoeren. 


Een vaste zitplaats in het horeca deel is verplicht. Personen (spelers,trainers, begeleiders, vrijwilligers)boven de 18 jaar mogen naar binnen wanneer zij in het bezit zijn van een geldige QR code.  Een mondkapje is verplicht voor iedereen boven de 13 jaar die zich verplaatst binnen het clubhuis. 


In blaashal De Ballentent


De HCB Ballentent is een binnensportlocatie.  Hiervoor gelden de volgende maatregelen;

 

  • Sporters vanaf 18 jaar moeten bij het betreden van de binnensportlocatie gecontroleerd worden op het CTB.
  • Bij verplaatsing binnen in de hal, is een mondkapje verplicht voor iedereen ouder dan 18 jaar. Uiteraard geldt dit niet tijdens het sporten. 
  • trainers/coaches/teammanagers zijn -volgens richtlijnen NOC_NSF - niet verplicht om een groen scherm te laten zien in de coronacheckapp, maar mogen dan geen gebruik maken van de horeca.
  • Rijouders worden niet gezien als teambegeleiding en dienen een groen scherm te laten zien in de coronacheck-app. 

 


Publiek


Helaas zijn toeschouwers bij wedstrijden en trainingen niet toegestaan.  En blijven buiten het complex, op de parkeerplaats. 


Voor HCB teams in eigen blaashal geldt: 

  • HCB teams mogen max 3 begeleiders meenemen (coaches, teammanager). Binnen deze 3 personen kan ook de filmouder meegenomen worden, echter 3 personen is maximaal. 

Indien een HCB jeugdteam zaaldienst heeft, komen hier 4 personen bij - 2 scheidsrechters/spelbegeleiders, 2 personen zaalleiding.


Senioren teams zorgen voor 1 scheidsrechter per wedstrijd zowel uit als thuis. 


Alle aanwezigen hebben een duidelijke functie bij het team. Supporter zijn is geen teamfunctie.


Bezoekende teams van andere clubs;


Begeleiders van bezoekende teams zijn van harte welkom. Onder begeleiding bezoekende teams verstaan wij coaches, managers en rijouders. 


Maximale aantallen begeleiding van andere clubs bij HCB ; 

  • Jongste Jeugd, maximaal 4 pers. (coaches, managers, rijouders). Indien het team zaaldienst heeft geldt een aantal van 6 personen
  • Junioren  At/m D jeugd, maximaal 6 pers. (coaches, managers, rijouders). Indien het team zaaldienst heeft geldt een aantal van 7 personen
  • Senioren maximaal 4 pers (coaches, managers, scheidsrechter). Indien het team zaaldienst heeft geldt ook een aantal van 4 personen. 
Alle aanwezigen hebben een duidelijke taak binnen het team. 
Kom niet eerder dan 15 minuten voor de wedstrijd de hal in, en verlaat na de wedstrijd de hal zo snel mogelijk. 

Mocht je vragen hebben, mail naar Marianne Beenen [email protected]