Hervatting jeugdtrainingen per 6 mei

30-4-2020

Beste leden en ouders van leden,


We zijn blij te kunnen melden dat onze jeugdleden weer kunnen beginnen met trainen. Afgelopen week hebben we een plan van aanpak opgesteld om binnen de richtlijnen van het RIVM, NOC-NSF en de KNHB trainingen te organiseren voor onze jeugd. Dit plan hebben we aangeboden aan de gemeente Barendrecht en hebben groen licht om de poort van De Doorbraak weer te openen. Woensdag 6 mei gaan we beginnen. De besluiten van het kabinet tegen verspreiding van het corona-virus hebben echter ook tot gevolg dat het er ook bij HCB anders aan toe gaat dan je gewend bent. 


Zo zijn niet alle faciliteiten op het complex beschikbaar. Het clubhuis is gesloten en ook de kleedkamers mogen niet worden gebruikt. Slechts in geval van hele hoge nood kan gebruik worden gemaakt van het mindervalide-toilet. De gang van het clubhuis is wel open en hier vind je de EHBO voorzieningen en hygiënische voorzieningen als desinfectie en handschoenen. 


Spullen opbergen in een locker op de club is niet toegestaan. Alle trainers en vaste keepers wordt verzocht hun materialen eenmalig uit de locker te halen en daarna mee naar huis te nemen. De trainers en keepers krijgen van de materialen commissie door wanneer zij hun spullen kunnen ophalen. Teams zonder vaste keeper, trainen zonder keeper. 


Looproute op het complex


Om de afstand van 1,5 meter te waarborgen hebben we een looproute op het complex gemaakt. De in- en uitgang zijn van elkaar gescheiden. Het brede pad wordt gebruikt als ingang en het smalle pad als uitgang. Ook de velden kennen een aparte in- en uitgang.


Momenteel wordt veld 3 gerenoveerd en is een bouwterrein. Het is ten strengste verboden om dit terrein te betreden. Trainingen


De versoepeling van de maatregelen staan toe dat onze jeugdleden weer mogen trainen, en wel in 2 categorieën met verschillende maatregelen. Als eerst onze Jongste Jeugd en de D-jeugd. Deze leeftijdsgroep heeft zich nog niet te houden aan de 1,5 meter maatregel en kunnen hun trainingen bijna zonder aanpassingen voortzetten. We zeggen niet voor niets bijna, want we hebben natuurlijk wel te maken met trainers, begeleiders, ouders en extra hygiënische maatregelen. De tweede groep is de A, B en C jeugd. Zij moeten onderling wel 1,5 meter afstand houden. 


We werken met een aangepast trainingsschema. We zijn heel druk bezig om dit schema in elkaar te zetten en af te stemmen met onze trainers. Mogelijk train je op een andere tijd dan dat je gewend bent. Je kunt je voorstellen dat dit een hele puzzel is, maar we streven ernaar om het schema dit weekend op de website en in de app bekend te maken.


We hopen natuurlijk dat iedereen er erg veel zin in heeft om weer te beginnen. Maar meedoen is vrijwillig. We kunnen ons ook voorstellen dat er spelers zijn die, in deze tijd, om wat voor reden dan ook, liever nog niet beginnen met trainen. Mocht dit zo zijn, willen we je vragen dit door te geven aan je teammanager. De teammanager zal dit melden bij de lijncoördinator. Uiteraard heeft dit geen consequenties voor de teamindeling van volgend seizoen. Reguliere afmeldingen worden gedaan via de geldende teamafspraken. 
Jongste Jeugd en D-jeugd


Jongste Jeugd


Voor onze jongste hockeyers geldt de 1,5 meter maatregel niet. Zij kunnen vrij hockeyen. De maatregel geldt wel voor de begeleiders en trainers van de Jongste Jeugd. En, hoe jammer ook, het is voor ouders nog niet toegestaan om langs de lijn te kijken naar de trainingen. Kinderen dienen daarom bij het hek te worden afgezet waarna ze op het brede pad worden opgevangen door hun trainer. Na afloop van de training worden de kinderen weer door de trainers naar de uitgang gebracht. 


Het organiseren van trainingen in deze vorm is voor ons ook nieuw en vergt veel van onze trainers en vrijwilligers. Om die reden hebben we besloten om aanvang van de trainingen van onze allerkleinste hockeyers, de Funkeys, nog heel even uit te stellen. Als gevolg van alle richtlijnen, moet er veel in banen geleid worden zowel binnen als buiten de lijnen. Wij zijn er niet van overtuigd genoeg overzicht te hebben om de sportieve zorg voor deze kinderen te waarborgen. 

Uiteraard zijn we druk bezig om ook voor deze kinderen een goed plan op te zetten, zodat ook zij  weer snel het veld op kunnen. 


D- jeugd


De D-jeugd gaat zelfstandig naar het veld, waar ze opgevangen worden door de trainers. Kijk goed naar het aangepaste trainingsschema want je speelt misschien op een andere tijd, op een ander veld dan dat je gewend bent. De ouders van de D-jeugd blijven buiten het hek. Wat vragen we van je:


 • Ga voordat je naar HCB gaat, thuis nog even naar de WC.
 • Neem niet teveel spullen mee, tassen mogen niet op elkaar in de dug-out.
 • Drink alleen uit je eigen bidon, voorzie deze van je naam en vul deze alvast thuis.
 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor de training naar HCB en ga na de training gelijk naar huis. 
 • Ouders blijven buiten het hek.
 • Houd 1,5 meter afstand van de trainers en begeleiders.
 • Was je handen regelmatig en hoest/nies in je elleboog.
 • Ben je verkouden, blijf dan thuis.
 • Heb je zelf koorts of iemand in je gezin, blijf dan thuis.A, B en C jeugd


Ook de A, B en C jeugd mag weer gaan trainen, zij het in aangepaste vorm omdat zij wel 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden. We gaan beginnen met een training van anderhalf uur, 1x per week met een heel veld voor ieder team. De hockeybond KNHB heeft een protocol opgesteld voor het organiseren van trainingen wat wij als HCB zullen volgen. (zie bijlage) 


Wat vragen we van je:


-   Houd 1,5 meter afstand van elkaar, ook tijdens het spel.

 • Ga voordat je naar HCB gaat, thuis nog even naar de WC.
 • Drink alleen uit je eigen bidon, voorzie deze van je naam en vul deze alvast thuis.
 • Neem niet teveel spullen mee, tassen mogen niet op elkaar in de dug-out. 
 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor de training naar HCB en ga na de training gelijk naar huis.
 • Blijf niet hangen in de fietsenstalling of op de parkeerplaats.
 • Neem geen vrienden of vriendinnen mee naar de training.
 • Mijd bal-hand contact. 
 • De trainer is degene die het trainingsmateriaal uitzet en na de training schoonmaakt.
 • Gebruik alleen je eigen spullen
 • Houd je aan de looproute zoals hierboven is aangegeven. 
 • Was je handen regelmatig en hoest/nies in je elleboog
 • Ben je verkouden, blijf dan thuis
 • Heb je zelf koorts of iemand in je gezin, blijf dan thuis


We realiseren ons dat de jeugd blij is elkaar weer te zien, en dat de maatregelen tegen verspreiding van het corona virus de vreugde soms in de weg staan. We verzoeken iedereen toch zich aan deze maatregelen te houden want alleen dan kan je elkaar blijven zien! Handhaving.


Gedurende de training zullen vrijwilligers zowel binnen de lijnen als buiten de lijnen toezicht houden op navolging van de regels. Mocht iemand op een zeker moment even geen erg hebben in de maatregelen, zullen zij diegene hierop wijzen. Zonder de inzet van deze vrijwilligers mogen de trainingen niet worden gestart, we verwachten dan ook van iedereen dat de aanwijzingen van de vrijwilligers gerespecteerd en opgevolgd worden. 


Mocht het toch zo zijn, dat een persoon de regels aan de laars lapt, zal zijn/haar naam worden gemeld aan het bestuur en zullen, indien nodig, maatregelen genomen worden. Parkeerplaats en fietsenstalling


De parkeerplaats en fietsenstalling van HCB zijn openbare ruimte, wij verzoeken ouders en leden ook hier goed te letten op de te nemen afstand. Blijf er niet hangen en wanneer je wacht op je zoon/dochter, doe dit dan bij voorkeur in de auto. Even een praatje met meer dan 3 ouders wordt als samenscholing gezien en kan consequenties hebben voor HCB.  


Tot slot


Al deze maatregelen gelden in ieder geval tot en met 20 mei, en afhankelijk van het volgende kabinetsbesluit zullen zij daarna wel of niet worden bijgesteld. Tussentijds zullen wij als vereniging  ons plan van aanpak blijven evalueren en aanpassingen doorvoeren wanneer dat nodig is. Uiteraard houden we je hierover op de hoogte. 


Hou vol, houd je aan deze tijdelijke maatregelen. Het vergt van ons allemaal een behoorlijke aanpassing maar is tevens de eerste stap terug naar het gezellige verenigingsleven op onze club! 


Heb je naar aanleiding van deze informatie vragen, neem gerust contact met ons op. 


-Vragen over hockey en training (alle zaken binnen de lijnen) 


Koen Schelling  [email protected]


-Alle andere vragen


Marianne Beenen [email protected]
Met sportieve groet, 


Bestuur HCB