Nieuw tenue per volgend seizoen. Gratis shirt en broek of rokje voor leden!

2-2-2023

 

 

 

 

Het contract met TK, onze huidige leverancier van het tenue loopt na dit seizoen af. Dat was voor het bestuur aanleiding om in gesprek te gaan met TK en twee andere aanbieders. De Hockeywinkel heeft ons als onafhankelijke retailer hierbij ondersteund. We willen natuurlijk een zo goed mogelijk contract hebben voor de leden en dat is gelukt.

 

We hebben drie leveranciers op bezoek gehad. Daarna hebben we die leveranciers gevraagd een aanbod te doen waarmee we de leden gelukkig kunnen maken. We hebben gevraagd voor minimaal 4 jaar een aanbod te doen. Criteria die we hebben gehanteerd zijn onder andere:

  • winkelprijs
  • kwaliteit en betrouwbaarheid van het tenue
  • mogelijkheden voor leveringszekerheid
  • we willen een stap maken in designkwaliteit
  • aantrekkelijke sponsorpakken
  • introductie-aanbod als we overgaan naar een ander merk.

 

Na veel wikken en wegen was het toch duidelijk: Indian Maharadja heeft als meest toonaangevende merk in de markt het beste aanbod gedaan. Uit alles bleek dat zij heel graag HCB leden zouden willen aankleden. De komende 6 seizoenen zullen zij onze wedstrijd en sponsorkleding leveren. Daarna was het zaak om het ontwerp vast te stellen. Daar hebben we een kledingcommissie voor gevormd waarin 9 zelf spelende leden zijn uitgenodigd in de leeftijd van 16 tot en met 28 jaar oud. Immers, zij spelen zelf en hebben een frisse, jonge kijk op het ontwerp.


De kledingcommissie heeft een ontwerp gemaakt dat bestaat uit een groen shirt met oranje accenten op mouw en hals, een groene rok/broek en groene sokken met een oranje accent. De kragen zullen verdwijnen en worden vervangen door een ronde hals voor jongens/heren en een zacht geronde V hals voor meisjes/dames. Dat ontwerp hebben ze gepassioneerd en overtuigd aangeboden aan het bestuur. Het bestuur heeft zich daarover gebogen en het besluit van harte ondersteund met de conclusie: verrassend en vooral stijlvol. De KNHB heeft het gewijzigde ontwerp goedgekeurd en daarmee zijn andere tenues vanaf volgend seizoen niet meer toegestaan.

 

Alle leden die dit seizoen lid zijn en volgend seizoen ook lid zijn, kunnen tegen inlevering van het oude shirt gratis een nieuw shirt en een nieuwe rok of broek krijgen, 1 tenue per lid. Het enige is dat de sokken van oranje naar groen gaan en dat de leden die nog moeten afrekenen a raison van 14,95. Het nieuwe tenue zal vanaf volgend seizoen verplicht zijn voor alle spelende leden. In mei zullen wij samen met de Hockeywinkel het proces voor de uitlevering van het nieuwe tenue bekend maken. Zodat alle leden deze zomer het nieuwe tenue kunnen ophalen.

 

HCB heeft geen uittenue. Slechts met enkele verenigingen conflicteren sokken of shirt. Er is dus geen noodzaak voor een uittenue en wij willen leden niet onnodig op kosten jagen. Wel hebben we een trainingstenue, en dat zal ook overgaan naar Indian Maharadja en blijft een wit shirt met witte sokken. 

 

Leden die vanaf volgend seizoen lid worden zouden zo wie zo een tenue moeten aanschaffen en daar geldt de actie niet voor. 

 

De voorraad TK tenues die de Hockeywinkel nog in voorraad heeft gaan binnenkort in de aanbieding.

 

Sponsorpakken zullen alleen nog van Indian Maharadja worden aangeboden. Sponsors krijgen 20% korting op de winkelprijs. HCB krijgt ook 5% van de opbrengst zo dat er altijd een gezamenlijke prikkel is om sponsorpakken te promoten. Meer korting is niet mogelijk. HCB gebruikt die opbrengsten om de kosten te dekken.

 

Er zullen in aanloop naar het nieuwe seizoen passessies worden georganiseerd. De inname van het oude shirt en de uitgifte van het nieuwe tenue zal plaatsvinden bij De Hockeywinkel op de Donk in hun prachtige nieuwe pand. De exacte planning volgt later. 

 

Dat het nieuwe tenue bijna kosteloos kan worden verkregen is uniek. Daarmee kunnen we een stap zetten in design, en kunnen alle leden in 1 keer om. We hebben een pakket kunnen afspreken waarin nog meer mooie zaken zitten (bv 400 gratis hesjes), maar de belangrijkste zaken voor nu staan in deze mail. 

 

Mogelijk dat dit vragen oproept. Stel die gerust aan onze verenigingsmanager Marianne op [email protected]