Zaaldienst bij HCB

7-12-2021


Als team heb je een aantal keren per seizoen zaaldienst. In het wedstrijdschema staat bij de wedstrijdinformatie vermeld welk van de 3 zaalblok-teams er zaalleiding heeft.  De indeling van zaaldienst wordt door de KNHB gedaan. Teams dienen zelf in de gaten te houden wanneer zij zaaldienst hebben.  HCB teams kunnen ook in andere zalen dan onze blaashal zaaldienst hebben. 


Zaaldienst heb je per veld.  Bij jongste jeugd en junioren geldt; ben je aan de beurt, dan heb je zaaldienst over alle drie de wedstrijden, wat betekent:

  • dat je als team 2 scheidsrechters meebrengt die alle 3 de wedstrijden van het zaalblok fluiten. 
  • je twee zaalleiders meebrengt. 
  • Eén zaalleiding houdt tijd en stand bij tijdens alle drie de wedstrijden, de ander verzorgt bij de ingang van de hal het CTB  -corona toegangs bewijs- middels de coronacheck-scanner. 

Teams die geen zaaldienst hebben, hoeven dus ook geen scheidsrechters mee te nemen. 


Senioren


Bij de senioren neemt ieder team een scheidsrechter mee. De teams die zaaldienst hebben, nemen 2 zaalleiders mee. Een houdt tijd en stand bij achter de wedstrijd tafel en de ander verzorgt bij de ingang van de zaal de coronacheck. Sporters boven de 18 jaar dienen in het bezit te zijn van een groen scherm in de coronacheck app. 


Om de coronacheck uit te voeren heb je de Scanner voor coronacheck -app nodig op je telefoon.