speciaal voor HCB Leden - kennismakingsclinic Golfclub Cromstrijen

3-12-2020

Geef een golfcursus cadeau met de feestdagen (of krijg er een): succes verzekerd!

De feestdagen staan weer voor de deur. Met alle uitdagingen van dien. Maar ook in dit bijzondere jaar geldt: some things never change. Zoals cadeautjes onder de boom (of misschien nog op de valreep van de Sint). En natuurlijk de vraag ‘wat geef ik’ of ‘wat zou ik willen krijgen’.

Breek je hoofd niet langer over cadeautjes! Voor slechts 99 Euro schenk je je geliefde, vriendin, vriend, ouders - of jezelf - een golfcursus. Daarna kun je de golfbaan op voor een leven lang sportief plezier. Bovendien, golf is dé 1,5-meter sport bij uitstek die prima combineert met hockey.

Geïnteresseerd? Lees dan snel verder.


Mijn naam is Niels von Hombracht, oud-hockeyer en nu vice-voorzitter van Golfclub Cromstrijen, bij Numansdorp. Een werkelijk schitterende en ook uitdagende golfbaan, volgens velen de mooiste in de regio Rotterdam. Maar ook een echte ledenclub.

Ik nodig je graag uit om bij ons te leren golfen en onze baan en club te leren kennen. In januari organiseren we weer een aantal introductiecursussen. Die sluit je af met een zogenoemde ‘Baanpermissie’. Daarmee kun je meteen al op onze baan en op sommige andere banen in Nederland spelen. De cursus kost slechts 99 euro en bestaat uit 6 lessen van een uur in een kleine groep. Deze aanpak staat voor een intensieve aanpak met oog voor je persoonlijke ontwikkeling, maar tevens voor een hechte sfeer en gezelligheid. Je mag ook je eigen vriendengroep samenstellen als je dat leuk vindt. Tijdens de zes cursusweken mag je bij ons naar hartenlust oefenen.

Golf, de 1,5-meter sport
Golf heeft zich het afgelopen jaar ontwikkeld tot dé Coronasport bij uitstek. Doordat er geen lichamelijk contact is en je makkelijk afstand kunt houden, is er bijna het gehele afgelopen jaar gegolfd, terwijl veel andere sporten geheel of gedeeltelijk stillagen.

Op Cromstrijen hebben we niet alleen twee prachtige golfbanen maar ook fantastische les- en trainingsfaciliteiten met twee enthousiaste Golfprofessionals die je graag de beginselen en daarna de fijne kneepjes bijbrengen.

Een Golfstarters cursus bij Cromstrijen is niet alleen een mooi cadeau voor onder de boom, maar het begin van een geweldige nieuwe sportieve ervaring, dat garandeer ik je. Laat het de Kerstman dus snel weten, of verras een vriend of naaste. Als je half januari begint dan kun je in het voorjaar de baan in. 

Stuur me een appje of mailtje en we gaan het regelen.

[email protected]

06 53 310 346

Je kunt ook een mail sturen naar Floortje:  [email protected] 

Even praktisch
Er starten in januari in ieder geval twee cursussen:

  • De vrijdagmiddagcursus begint op 15 januari 2021 om 15.00 uur en vervolgens vijf aansluitende weken op de zelfde tijd;
  • De zaterdagcursus begint op 16 januari 2021 om 14.00 uur en vervolgens vijf aansluitende weken op de zelfde tijd.

Voor groepjes van minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers kunnen we een eigen cursus maken op een in overleg te bepalen tijdstip.


Van baanpermissie naar handicap
Je golfleven begint met het halen van je baanpermissie. Daarmee mag je op de club waar je dat gehaald hebt al de baan in. Na het afronden van de zes trainingen van de starterscursus krijg je die baanpermissie.

De volgende stap is Handicap 54, voor de meeste hockeyers ‘appeltje eitje’. In een paar maanden met lessen en lekker zelf veel spelen heb je dat in je zak. Dan ligt de golfwereld helemaal voor je open. Met een geregistreerde handicap van de NGF (Nederlandse Golf Federatie) ben je in binnen- en buitenland op iedere baan welkom om (tegen betaling) een rondje te spelen. En daarna wordt het eigenlijk alleen maar leuker. Eenmaal de smaak te pakken en met een competitieve instelling wil je meer. Zoals een lagere handicap (hoe lager hoe beter). Dat gaat, zeker in het begin, vrij snel.

Golf en hockey: perfecte combi
Golf laat zich als tweede sport perfect combineren met sporten zoals hockey en voetbal. Ik golf zelf vanaf m’n 30ste naast hockey en ben op m’n 45ste naar golf overgestapt. Protesterende knietjes door het harde kunstgras van de zandvelden stimuleerden die stap. Nu speelt mijn hele elftal golf. We zijn allemaal lid van Cromstrijen en spelen elke zondagochtend samen. Ook doen we als team mee aan de competitie.

Plezier en prestatie hand in hand
Vergis je niet, golf is een echte sportieve uitdaging. Buiten adem zal je niet snel raken, hoewel de heuvelachtige banen in België of Duitsland soms flinke kuitenbijters kunnen zijn. Maar je loopt heel wat kilometers met ‘volle bepakking’ – in draagtas of op een trolley – en houd je lijf ondertussen soepel door de vele swings die je onderweg maakt. Daarbij zijn concentratie en techniek wel de belangrijkste elementen om goed te kunnen golfen.

Golf is letterlijk een wereldsport
Golf is ook een vakantiesport bij uitstek. Op alle vakantiebestemmingen is wel een golfbaan in de buurt, waar je sportieve en ontspannen uurtjes kunt doorbrengen. En vaak op de prachtigste locaties. 

Kortom, beginnen met golfen is een goede beslissing waar je geen spijt van krijgt. En als je je vriend, vriendin, man of vrouw meeneemt is het sportief plezier voor twee. Dus, zoek je nog een last minute cadeau voor Sinterklaas, of ben je al bezig met wat er straks onder de boom moet liggen, doe je voordeel met deze mooie aanbieding!


Fijne Feestdagen, en hopelijk tot ziens op Cromstrijen!

Niels von Hombracht