HCB corona maatregelen

28-8-2020

Wat wel, en niet in corona tijd


Hockeyen zouden we het liefst doen zoals we gewend zijn, zonder allerlei voorwaarden. Het corona virus dwingt ons echter maatregelen te nemen. Uiteraard blijven de basisregels van toepassing: vertoont u symptomen van Corona (niesen, loopneus, hoesten, koorts enz) blijf dan thuis. Tot nader order zijn onderstaande maatregelen van toepassing;   Bij ingang van het complex is een aanmeldpunt via QR-code scanner, waar iedereen boven de 18 de gezondheidscheck doet en zijn/haar gegevens achterlaat in verband met de richtlijn rondom bron- en contactonderzoek.


**  De jongste jeugd en D hoeft ten opzichte van niemand 1,,5 m afstand te houden, De A t/m C jeugd houdt afstand ten opzichte van volwassenen en niet ten opzichte van elkaar. Alle 18+ ers houden afstand van iedereen behalve leden uit eigen gezin.
Gebruik van maskers tijdens de wedstrijden: achter het doel hangen plantenspuiten om maskers te ontsmetten na gebruik.  Spelers drinken alleen uit een eigen bidon.  


Keepersspullen; de vaste keepers gebruiken hun eigen spullen. Wanneer een team geen vaste keeper heeft, worden de spullen door de gebruiker na afloop schoongemaakt


Bezoekers 


Om drukte op het complex te voorkomen mogen bezoekende teams met maximaal 6 ouders/supporters komen -incl teambegeleiding- naar HCB te komen.  Voor HCB ouders/leden geldt op eigen complex nog geen beperking in aantal. Wel verwachten we ook van alle ouders dat zij zich bewust zijn van hun verantwoording en ten aller tijden de 1,5 meter afstand houden ten opzichte van iedereen buiten het eigen gezin. Roepen en schreeuwen langs de lijn is niet toegestaan, applaudiseren natuurlijk wel. Terug van vakantie uit een oranje/rood gebied

 

Spelers, ouders en bezoekers boven de 12 jaar die de afgelopen weken in een oranje/rood gebied zijn geweest, krijgen het dringende advies om 10 dagen in zelfquarantaine te gaan, ook wanneer je geen klachten hebt.  Gedurende deze zelfquarantaine mag je niet bij HCB komen. Heb je klachten, laat je testen!


Horeca


De bar is open voor een hapje en een drankje. Echter niet op de manier zoals we gewend zijn en graag zouden willen.  Er is een looproute door het clubhuis, langs de bar, zodat je binnen kunt bestellen. Daarna wordt je geacht het clubhuis gelijk weer te verlaten. Er mogen maximaal 5 personen bij de bar staan. Het is niet toegestaan langer binnen te verblijven, ook niet bij regen. 

Op het terras mogen comsumpties alleen zittend genuttigd worden. Het staand nuttigen van consumpties -bijvoorbeeld langs de lijn- is niet toegestaan. Voor de teams zijn plaatsen per veld gereserveerd. Volg ten aller tijden de aanwijzingen van het barpersoneel op. 


Wil je coronaproof eten met je team? Dan kan dat alleen na reservering, minimaal 24 uur van te voren bij Koen [email protected]


Een uitzondering zijn onze trainers die vaak tussen trainingen door eten in het clubhuis, Hier is een hoek in het clubhuis gereserveerd. 


Uitwedstrijden


Mondkapjes in de auto.


Wanneer spelers met elkaar in de auto naar uitwedstrijden reizen, wordt door de overheid geadviseerd om personen boven de twaalf jaar een mondkapje te laten dragen. HCB neemt dit advies over. Dat geldt niet voor een auto vol leden van hetzelfde huishouden en voor kinderen onder de twaalf jaar. Bestuur je als volwassene een auto vol jongste jeugd, dan word je wel geacht een mondkapje te dragen.Check de regels van de tegenstander. 


De richtlijnen mbt corona zijn niet bij alle clubs hetzelfde, met name het aantal bezoekers wat wordt toegelaten kan per club verschillen. Check daarom voor vertrek eerst even de website van de tegenstander. Gebruik van het clubhuis.


Het organiseren van bijeenkomsten met teams en ouders is niet toegestaan.  Commissies en trainer of scheidsrechters bijeenkomsten zijn beperkt en onder strenge voorwaarden mogelijk. Hiervoor gelden in het clubhuis de volgende aantallen: 


Bestuurskamer  - maximaal 4 personen

Bespreekruimte achterin - maximaal 8 personen.


Ruimtes dienen vooraf te worden gereserveerd per mail naar [email protected]


Door deze richtlijnen te volgen draag je bij aan een veilige omgeving voor jezelf en anderen en  zullen strengere maatregelen niet nodig zijn.
Heb je vragen? Mail naar Marianne Beenen [email protected]